9 Eylül 2016 Cuma

Alice Hakkındaki Gerçek-Jennifer Mathieu | Kitap Yorumu




Kitap Adı: Alice Hakkındaki Gerçek
Özgün Adı: The Truth About Alice
Kitap Yazarı: Jennifer Mathieu
Çeviren: Boran Evren
Yayınevi: Yabancı

Türü: Genç-Yetişkin
Sayfa Sayısı: 259
Baskı Yılı: 2016
















KONUSU:
Elaine O’Dera (okulun en popüler kızı) bir gün evinde bir parti veriyor. Alice (Elaine’in partisine gidecek kadar popüler olan kız) hakkında o gece iki erkekle yattığı dedikodusu çıkıyor. O partiden sonra okuldaki herkes tarafından Alice sürtük damgası yiyor ve dışlanıyor.Bunun üstüne bir de o gece onunla birlikte olduğu düşünülen Brandon bir araba kazasında ölüyor ve ölümünden Alice i suçlu tutuyorlar.
 YORUMUM:

Bizde o gece olan olayları dört kişinin ağzından okuyoruz. Elaine (popüler kız), Josh (Brandon ile arabada olup kurtulan çocuk), Kelsie(Alice’in en yakın arkadaşı mı demeliyim bilmiyorum) ve Kurt (lisenin inek öğrencisi). 

Kitaba dün başladım ve o kadar akıcıydı ki gün içinde bitirdim zaten 200 küsür sayfaydı. Kitap boyunca o gece Alice hakkında yaşananları ve yapılan zorbalıkları bu dört kişinin ağzından okuyoruz. Bana kalırsa konusu çok klişeydi. Herhangi bir Amerikan kötü kızlar konulu filmlere benziyordu. Dedikodular, iftiralar, okulun havalı kızı vs vs. Yazarın vermek istediği mesaj “söylenen bir yalanın bir kişinin hayatını nasıl olumsuz etkilediği” iyi işlenmişti.


En sevdiğim yönü olayın o dört karakter ağzından anlatılışıydı. Karakter bakımındansa en çok Kurt ve Eleine’i sevdim. Kelsie karakterini bir kaşık suda boğmak istedim öyle yakın arkadaş olmaz olsun.

Hele kitabın sonu beni hiç tatmin etmedi. Zaten kitap olaysız bir şekilde ilerlerken sonununda öyle sıradan bitmesi kitabı daha çok sevmememe yol açtı.Ve Alice’in ağzından okuduğumuz son bölüm çok yetersizdi. Karakterlerin kişiliklerini ne kadar güzel yazmış olsada ve kitap fazlasıyla akıcı olsada kitabı pek sevemedim.Hiç değilse bari sonu biraz sağlam olsaymış.

Ama siz ben Mean Girls temalı kitapları seviyorum bir göz atayım derseniz çabucak bitirebileceğiniz bir kitap. Ben bu tür konuları filmlerde izlemeyi daha çok seviyorum açıkcası o yüzden pek sevemedim galiba. Eğer başlayacaksanız büyük beklentilerle başlamayın.

"İnsanlar bir günde adi ve zalim olmuyorlar. Bu, insan doğasında yok. Ancak onlara yeterince zaman verirseniz sonunda dünyanın en kalp kırıcı şeylerini yaparlar."


Bu alıntıda kitabı özetler nitelikte.

Son olarak kitabın cildinden bahsetmek istiyorum. Tek kelimeyle harika! Kitabın içeriğini fazlasıyla yansıttığını düşünüyorum. Zaten Yabancı Yayınları’nın ciltlilerine bayılmamak elde değil.


Kitap ismi:4 (%5)
Kapak Tasarımı:5 (%5)
Konu ve Özgünlük:2 (%25)
Kurgu:1 (%30)
Anlatım ve Akıcılık :4 (%35)
PUANIM:2.65



4 yorum:

  1. İlginç bir konusu varmış ancak bundan çok dikkatimi şu blockquet çekiyor onu gördükçe klavyeden sana sarılmak geliyor içimden Kenzi!!! ♡\( ̄▽ ̄)/♡

    YanıtlaSil
  2. Aslında hem kapak hem de kitap ismi olarak çok dikkat çekici ama konu biraz klişe kalmış. Okuoku'da sanırım 9.90 tl'lik kitaplar arasındaydı. Yine de almak isteyen varsa buradan duyurmuş olayım :)

    YanıtlaSil