4 Ekim 2016 Salı

Tain to Busan | Kore Film Yorumu


Adı: Train To Busan 
Tür: Dram, Aksiyon, Gerilim
Yönetmen: Yeon Sang-Ho
Senaryo: Park Joo-Suk, Yeon Sang-Ho
Imdb: 8.0
Süresi: 118 Dakika
Yapım: Kore
KONUSU:
Yıkıcı bir virüs Güney Kore’yi etkisi altına alır. Bu sırada Seul’den Busan’a gitmekte olan trendeki yolcular hayatta kalma mücadelesi verir.
YORUMUM:


Bu bir ilk mi yoksa? Ben ve bir kore filmini bu kadar sevmiş olmamdan bahsediyorum. Daha önce burada baya kore filmi yorumlamıştım ama aralarında en iyisi kesinlikle buydu. Herkesin bildiği gibi kore dizilerindeki tat filmlerinde bir gram bile olmuyor. E böyle olunca da beklenti sıfır oluyor filmler hakkında. Geçen Şemsiyenin Altındaki Kız bu filmin yorumunu yazmıştı o da baya beğenmiş (yorumu için tıklayalım) bende bizim Ahjussiyi görünce ve film beğenilince izlemek istedim. 


İnsan ilk önce düşünüyor başlamadan hem kore filmi hemde zombi senaryolu ne kadar iyi olabilir ki diye. Ama yanıldığımı söylemeliyim.Filmi gerçekten çok sevdim. Kurgusu, efektleri gerçekten çok iyiydi. 

Filmin çoğu sahnesi trenin içinde geçiyor ama bu asla sıkıcı olmuyor. Temposu iki saat boyunca hiç durmadı. Tabi konu zombiler olunca baya olaylı şeyler olabiliyor. Aksiyon, dram, gerilim her şeyiyle gayet başarılı buldum ben.Başrollerdeki baba kız duyguları güzel yansıtılmıştı. Özellikle o küçük kızın oyunculuğu diyorum ve susuyorum. Zaten bizim ahjussi çok iyi iş çıkartmış. Diğer oyuncular desen hepsinin oyunculuğunu çok beğendim. Zombileri daha yapmacık bekliyordum ama zombilerin makyajı bile çok iyiydi.(Evet fazlasıyla komik efektler bekliyordum :D) 


Konusuna fazla değinmedim çünkü soluksuz izlenecek bir filmdi zaten. Bir bakmışsınız hemen bitmiş. Ve o son yok mu o son... Kelimelerimin tükendiği yerdeniz. Kesinlikle önerdiğim bir kore filmi. Benim gibi zombileri de seviyorsanız tadından yenmez.

(Bu arada bugün iki tane kore dizisi yorumu gelebilir. W ve Cinderella and Four Knights dizileri. Beklemede kalın ^.^)

4 yorum: