22 Ocak 2016 Cuma

YABANCI DİZİ ÖNERİLERİ #PART 1

Herkese yeniden merhabaaaaaa!! En son 10 gün önce bloguma yazı girmiştim. Buralardayım ama bir türlü kendimi verip yorum giremiyorum. Bende madem yorum giremiyorum o zaman dizi önerisi yapayım dedim. Ama bu sefer kore dizileri hariç diğer yabancı dizilerden favorilerimi yazacağım.Karşınızda tam bir dizikolik var ^.^ Öyleyse başlayalım.


TEEN WOLF
İlk aklıma gelen bu dizi oldu. Yazın oturup tüm sezonlarını bitirmiştim. Diziyi o kadar çok seviyorum ki ne yazsam bu dizinin mükemmelliğini anlatamam. Her sezon ayrı bir ekşın. Her sezon aşık olduğum karakterler. İzleyin, izlettirin.
(Şuan 5.sezon yeni başladı.)

ORPHAN BLACK
Bu dizi başladığı ilk andan beri benim favorim. Her bölümünü büyük bir heyecanla bekliyordum.Hala yeni sezonu için gün sayıyorum bir an önce başlasa artık.
Konusundan kısacık bahsetmek gerekirse: Sarah bir gün tren istasyonunda bir kendisine çok benzeyen bir kadının intihar etmesine şahit olur ve kadının yerine geçer. İşte olaylar burdan sonra patlak verir çünkü Sarah artık tam bir gizemin içine girmiştir.Çünkü yerine geçtiği kadın Sarah nın klonudur. Sarah cevap aradıkça kendisine benzeyen başka klonlar olduğunu öğrenir. 
Her bölüm ayrı ekşın. Değişik bir konuya sahip ve başroldeki kadın kesinlikle harika bir oyuncu. Bunu diziyi izleyen herkes eminim görüyordur. Çünkü her canlandırdığı klonda sanki başka birisini izliyormuşum gibi hissediyorum. Dizi hala devam ediyor ve kesinlikle izlenmeli.
(3 sezonu yayınlandı 4.sezon yolda :D )

THE 100
Bu diziyi de başladığı andan beri izliyorum. Konusundan tutun oyuncuları, savaş sahneleri vs her şeyini çok seviyorum. 
Konusuna gelirsek: 97 yıl önce dünyaya nükleer bir saldırı oluyor ve dünya yaşanamaz bir yer haline geliyor. Hayatta kalan kişiler Ark adında bir uzay gemisinde(uzayda) yaşamlarına devam ediyorlar. Daha sonra burada yaşayanların kaynakları gittikçe tükenmeye başlıyor ve 100 genç mahkumu dünyaya gönderiyorlar (Dünya yaşanılabilir bir yer mi öğrenmek için) Ve olaylar burdan sonra başlıyor. 
Gerçekten severek takip ettiğim bir dizi. Yeni sezonu bugün başladı hatta.
(2 sezonu yayınlandı şuan 3.sezonu yeni başladı)

PRETTY LITTLE LIARS
Bu diziyi de aşırı seviyorum. Her sezon A yı aramaktan bıkmıyorsunuz(Bir ara kendimden bile şüphe ettim :D) A'nın kim olduğuyla ilgili spoiler yerseniz vay halinize tabi. Her sezonu acayip gizemli. Ben hiç sıkılmadan tüm sezonları izledim. 
Konusu: Bir gün 5 yakın arkadaştan bir tanesi kayboluyor. Aradan seneler geçiyor ve kız ölü olarak bulunuyor.Tam cenaze töreni sırasında bu dört arkadaşa "A" takma adlı birisinden ayrı anda mesaj geliyor. 
(6.sezon devam ediyor)

CHUCK

Bu diziyi yazmazsam içimde kalırdı. Çoğu kişi eski diye başlamıyor diziye (İlk sezon 2007'de yayınlanmış çünkü) Aslında bende pek eski dizi izlemeyi sevmezdim bu diziden önce. Bu diziye o kadar bağlandım ki. Yazın yemedim içmedim bu diziyi izledim hatta. Oldukça sürükleyici, aksiyon dolu, komedi bir dizi. Her bölümünde ayrı eğlendim. Ayrı mutlu oldum. Yeri geldi ağlattı da. Tabi ki aşk olmazsa olmaz. Dizide her şey var anlayacağınız. 
Konusuna gelirsek: Chuck bir gün bilgisayarına gelen bir mesajı açar ve bir anda devletin tüm sırları beynine yüklenir.Daha sonra ajan Sarah ve Ajan Casey ile ajanlık yapması gerekir. (tam anlatamasam da çok iyi bir konuya sahip arkadaşlar :D )
(5 sezon yayınlandı ve final verdi)

******

Bir yazımın daha sonuna geldik. İnşallah yararlı olabilmişimdir dizi arayanlara. Gerçi dizilerden bazıları baya bilinenlerden. Fazla favori dizim olduğu için partlara bölerek paylaşacağım.
Ve bu arada yıkılmadım ayaktayım. Tüm final sınavlarından geçmişim. Yani büte kalmadım.(sevinç çığlıkları) Düşünün matematiğin hepsini sallamama rağmen 60 almışım. Harika sallama yeteneğimi görmüş oldunuz :D 

12 yorum:

  1. uvv Kenzi! (gife yönelik Kenzi) Lost Girl'ü izleme nedenimdi. ama sonda bırakmıştım o diziyide. yinede Kenzi'nin olduğu kısımları kaçamak kaçamak izlerdim. harika bir rehber olmuş Kenzi. ^^
    izlemediğim var mı diye şöyle bir baktım ama sanırım yok. teen wolf harici. gerçi ona da bir ara başlamıştım, dört bölüm mü ne izledim. ardından vampir günlükleri gibi bırakmıştım. önerdiğin dizilerin her birini severek izlemiş ve izliyorum. orada chuck'ı görünce ne yalan diyeyim bir ara tekrar başlamak istesem de takip ettiğim bir yığın dizi olduğundan sanırım bunu yapmak pek mümkün olmayacak. ^^'

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek Kenzi'yi tanıyosun o dizinin pek izleyeni yok sanırdım. Ne yalan söyliyim bende sırf bu tatlış için izliyordum.Sonradan bıraktım diziyi :D
      Biliyo musun bende bir ara teen wolf a baslamistim sonra bırakmıştım senin gibi (vampir günlüklerini de aynı şekilde) Sonra tekrar Teen Wolf a başladım ve sezonları ard arda bitirdim. İyi ki devam etmişim diyorum. Vampir günlüklerine bir türlü devam etme fırsatı bulamadım.
      Chuck efsane ya. Yeri bende çok ayrı. ^.^

      Sil
    2. teen wolf hakkında böyle deyince bir ara bölümlere devam edeceğim, henüz izlemek istediğim 2016 animlerinin de bir kısmının henüz başlamamasını fırsat bilerek (bkz: d gray man, nanatsu no taizai)

      ve Moka yazmışta bak merak ettim. sahi bizimkilerin yaptığı PLL uyarlaması devam ediyor mu? izleyeceğimden değil. zaten televizyon ile aramda yok. aylar evvel rastlamıştım bir ilk çıktığı vakitler bizimkiler kanalları gezerken, sonrada daha da rastlamayınca Moka'nın da demesi üzerine merak ettim. tabii televizyonla haşir neşir olmadığım içinde rast gelmemiş olabilirim. bu da bir seçenek.

      Sil
    3. Ben ilk başladığı an tutmayacağından emindim. Ki zaten artık devam etmiyor. Bir iki bölümüne göz atmıştım ama orjinali varken uyarlamasını izlemek saçma geliyor. Bazı dizilerin uyarlanması zordur ve PLL bence onlardan biriydi ^.^

      Sil
  2. Kenzi sen üniversiteli misin? •-•

    Teen Wolf'ta ne var ya herkes bir seviyor... Ben 'ergen dizisi' olarak nitelendirmiştim... PLL de harika bir diziydi ama bizimkiler uyarlama yapınca nedense izlemek istemedim... Listede hiçbir diziyi izlemiyor olmama şaşırdım, tam bir diziseverim oysa. İşte bunlar hep cnbc-e'nin yokluğundan...;-;

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Çocuk Gelişimi okuyorum (ikinci sınıf olmam lazımdı ama ygs ye bir sene daha hazırlandım :D)
      Bende ilk başta öyle düşünüyodum ama diziye devam edince mükemmelliğine kapıldım gittim. Sorma ya o uyarlama neydi öyle. Hayattan soğuttular :D

      Sil
  3. The 100'ın yeni sezonu başladı. Onu ilk geçen ramazanda vakit geçsin diye izlemiştim. Şimdi devam edeceğim. Dizi fena değil. Teen Wolfu izlemiyorum artık, PLL ı da. Chuckı önceden izlemiştim tvde denk gelince. Yazı için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuan dizi baya olaylı hale geldi(the 100) kesin devam et. Rica ederim ^.^

      Sil
  4. Orphan Black başlanacaklar listem de :D
    Ya PLL son sezonunda döktürdü ya (gerçi her sezonu ayrı güzeldi ama bu sezonun havası ayrıydı), şimdi ikinci yarısında neler olacak çok merak ediyorum :D
    Teen Wolf'da baya bir saçmalamaya başlamıştı bence ama son birkaç bölümdür toparlamaya başladı. İyiye gidiyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman kaybetme başla değişik bir konusu var :D
      PLL de bu sezon acaba neler olacak. Daha olay kalmadı sanki fazla uzatırsalarsa tadı kaçacak gibi.
      Evet bir ara harbiden saçmaladı ama yeni sezon güzel başladı :D

      Sil
  5. Aaa Kenzi sen beni takip ediyormuşsun meğer, bende seni g+ da aradım ama bulamamıştım ne güzel denk düştük böyle :)
    Teen Wolf'u izlemiştin ama favorim dylan o'brien'di ki :)
    Chuck efsane ya! diğerlerini bilmiyorum :)
    pretty little liars bir ara bizimkiler çekmeye başlamıştı, eh işte demiştim :)
    Kalemine sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki takip ediyoruuum :)
      Benim favorim de her zaman Dylan *.*
      Chuck kesinlikle efsane, adını pek duymasakta :D
      Bizimkilerin çektiğinden bahsetme bile bitek isimlerinin baş harfleri aynıydı diğer her şey fiyaskoydu :D
      Ve bu arada teşekkür ederiiiiiim ^.^

      Sil