28 Şubat 2016 Pazar

Hayallerimin Ülkesi Kore Hakkında | Mim


Herkese merhabaa bugün çok eğlenceli bir mimle karşınızdayım. Ben okurken çok keyif aldım o yüzden Benherneysemo bloğunda mimi görünce hemen kaptım. ^.^

İlk izlediğiniz Kore dizisi/dizi hakkındaki yorumunuz?



BOF! Beni kore dizileriyle tanıştıran ve kore dizi manyağı olmamı sağlayan dizi olur kendisi. Çok çok önceden izlemiştim ama bir sene önce tekrar izledim çünkü sonlara doğru olan bölümleri hatırlamadığımı farkettim ve tekrar izledim. İzlerken çok eğlenmiştim ve Gu Jun Pyo karakterinin hastasıydım(şu an adamın kendisine hastayım orası ayrı :D)










İlk oppanız, unniniz?

İlk oppam yukarıdan da anlaşılacağı üzere LEE MIN HO -gözlerdenkalpçıkanemojiama10tane- Aslında BOF'u izlerken Kim Hyun Joong'ı da çok seviyordum. İlk oppalarım bu yüzden ikisi. Ama şuan KHJ ı pek takip etmiyorum.

İlk unnim Heartstrings dizisinde izlediğim Park Shin Hye. Daha sonra zaten tüm oppalarımla başrolü paylaştığı için onu unnilikten reddettim :D:d Şaka bir yana hala severek dizilerini izliyorum.

OST'unu en beğendiğiniz dizi? 

Bu soru çok zor yahu. Çünkü neredeyse izlediğim tüm kore dizilerinin ostları mükemmel. Yani eğer seçim yap derseniz ilk aklıma The Masters Sun, Its Okay Thats Love, Kill Me Heal Me geldi. Mesela şunlar:



Bu şarkıyı her gün bıkmadan dinliyorum.

Bu şarkı zaten benim telefon zil sesim :D Yani baya baya seviyorum.




 Oyunculuğunu en çok beğendiğiniz Koreli Aktör ve Aktrisler?

Aktörler: Lee Min Ho, So Ji Sub, Ji Sung, Lee Seung Gi, Jo In Sung, Lee Jong Suk, Kim Soo Hyun, Jang Hyuk, Kim Woo Bin, Lee Hongki, Ji Chang Wook, Jo Jung Suk, Park Seo Joon... böyle gider bunlar. Baya sevdiğim aktör var çünkü.


Aktrisler: Jun Ji Hyun, Gong Hyo Jin, Shin Min Ah, Yoo In Na, Kim Seul Gi, Hwang Jung Eum... Aslında daha var ama aklıma gelenler bunlar :D

İlk izlediğiniz Anime, ilk izlediğiniz Kore filmi?

Anime izleme teşebbüsünde bulundum ama başarısız oldum. Sevmedim sevemedim. Belki bir ara tekrar bakarım. sevebileceğim bir tane bulabilirim belki. 
İlk izlediğim kore filmimde 200 Pounds Beauty filmiydi.

En son izlediğiniz Kore dizisi?

Falling For Innocence. Yeni başladım ve izlemeye devam ediyorum :D


İlk izlediğiniz tarihi dizi?

Tarihi dizileri gerçekten hiç sevmiyorum ama nedendir bilmem Queen In Hyuns Man dizisini çok severek izlemiştim. Tarihi bir diziydi ama yarısı neredeyse günümüzdeydi bu yüzden sevmiş olabilirim.


Ne kadar süredir Kore dizisi izliyorsunuz, bu süre zarfında kaç dizi devirdiniz? Aklınıza ilk gelen izlenmeli dediğiniz dizi?

4 sene veya daha fazla oluyor sanırım. İlk zamanlarda tabi sürekli kore dizisi izlemiyordum. Son 2 senede daha yoğun bir şekilde üstü üste kore dizisi deviriyorum. Hatta aynı anda iki dizi falan götürdüğüm oluyor. 46 tane kore dizisi devirmişim. Ama bu yaz listemdeki tüm dizileri bitirmeyi planlıyorum (-ki listem baya kabarık :D) 

Kill Me Heal Me, The Masters Sun, Man From The Stars, Its Okay Thats Love, I Hear Your Voice... zaten kore dizisi önerilerimde bol bol favori dizilerimi paylaşmıştım. Eğer okumadıysanız tııııık. 

Sıkıldığınız diziler?

Orange Marmalade dizisi. İlk bölümlerde baya sevmiştim hatta favorilerime gireceğini düşünüyordum takiiiiii joseon dönemine geçene kadar. Sen git en heyecanlı yerinde saçmala. Diziyi tepetaklak et!! Sonra ne oldu bilmiyorum çünkü devam etmedim. 
Flower Boy Next Door dizisine de devam etmedim.Baya sıkılmıştım yani devam edersem başroldekilerin hatrına belki ederim.
Bide Emergency Couple dizisinde biraz sıkılmıştım.

Hangi dizi karakterlerine tekme tokat dalmak istediniz?

Baya düşündüm ve Man From The Stars dizisinden Yoo Se Mi karakteri geldi aklıma. Kafasını duvarlara, taşlara sürtesim geliyordu hep. Başkada vardır illaki ama şuan hiç aklıma gelmiyor.

Sonunu beğendiğiniz ve beğenmediğiniz diziler?

Genel olarak kore dizilerinin son bölümleri hep kötü oluyor. Mesela Man From The Stars ın son bölümü saçma bitmişti yani. (Ama dizi HARİKA :D) The Heirs in sonunu da sevmiyorum. Zaten Blood u en kötü sonla biten dizi ilan ediyorum. Beğendiklerim The Masters Sun, Its Okay Thats Love, Kill Me Heal Me, I Hear Your Voice. 


Dizi müzikleri hariç ilk dinlediğiniz şarkı?

SS501 grubunun şarkılarıydı sanırım.

Sevmediğiniz unni ve oppalar?

Song Ji Hyo. Emergency Couple dizisini izlerken çok gözüme baktı sevemedim gitti dizi boyunca. Ama sonradan Running Man de biraz ısınmış olabilirim :D


Korece-Japonca-Çince?

Tabi ki KORECE. Bana her şeyiyle sempatik geliyor.

Ve geldik bir mimin daha sonuna. Gözlerim ağrıdı resmen iki saattir bu mimi yazıyorum iki :D Bu kadar soru olduğunu farketmemişim. İsteyen herkeees mimi yapabilir. Çünkü takip ettiğim blogların çoğunun bu mimi yaptığını biliyorum. Ama yapmayan varsa MİMLENDİİ ^.^

10 yorum:

  1. Harika olmuş ^_^ Eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım ben fe bir triplessim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk zamanlar bende ama şuan pek takip ettiğim söylenemez :)

      Sil
  3. harika bir mim olmuş Kenzi, bu mimi yaptığımda fazla kore dizisi izlemediğim için hep joker hakkımı kullanıp sorularda pas demek zorunda kalmıştım ama, kore dizisine ilgi duyan diğer bloggerlarınkini okuyunca çok keyif almıştım. senin yazında da o doku var. ^^
    ve bolcana da yeni dizi keşfettim sayende. hazır şu aralar kore dizilerine sarmışken birini seni seçtim pikaçu diye seçer başlarım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook teşekkür ederim çok mutlu oldum böyle hissettiğine :) The Masters Sun, Kill Me Heal Me, Man From The Stars, Its Okay Thats Love önce bunlara kesin bak. Beğeneceğinden eminim :)

      Sil
  4. Çok eğlenceli bir mim olmuş, okurken keyif aldım bayağı. Ayrıca bayağı da ortak noktamız varmış. Özellikle de Blood'ın en kötü sona sahip olan dizi olması konusunda :D
    Çok beğendiğim için kendimi mimlenmiş sayacağım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiiim :) Zaten Blood'un sonunu kim beğenmiş olabilir ki. Anlayan varsa da anlatsın yani :D Yazını bekliyorum :)

      Sil
  5. Baya ortak noktamız var bu konuda :D
    Ya BOF'da Lee Min Ho'yu bir ben mi sevmediydim O.o

    YanıtlaSil