2 Şubat 2016 Salı

Yayınevleri | Mim


Her zamanki gibi bu aralar yorum yazasım gelmiyor. Oysa baya dizi bitirdim ve hepsi birikti. Korekusu'nun blogunda bu mimi görünce yapmak istedim. Öyleyse mime geçeliiiiiim.

En sevdiğiniz yayınevi hangisi?

İlk başta tabi ki Pegasus Yayınları. Ne kadar fiyatları dudak uçuklatacak tarzda olsada adamlar kaliteli kitap basıyorlar ve alışveriş listemin neredeyse hepsi bu yayınevine ait. 
Diğer sevdiğim yayınevleri ise Yabancı Yayınları(Acayip harika kitaplar basıyor. En son çıkardıkları Cadı Avcısından sonra diğer kitap kapakları gözümde en alt seviyelere düştü) 
Dex Yayınlarını da çok seviyordum takiiiiiii gazete kağıdından bile ince olan kağıtlara kitap basana kadar. Artık zorunda olmadıkça bu yayınevinden kitap almayı düşünmüyorum.(çakma kitap sayfaları bile daha kaliteli) 

Bu yayınevinden okuduğunuz bir kitabı kısaca yorumlayın.


En sevdiğim serilerden olan Labirent serisini ufacık minicik yorumlayayım o zaman. Seriye aşkım ilk önce filmini izleyerek başladı. Dylan sağolsun. Filmden sonra gidip kitaplarının hepsini almıştım. İlk kitap bence müthişti. Yazarın kurduğu dünya okuduğum diğer kitaplardan bin kat farklı ve iyiydi. Hatta kitabı ilk yorumladığımda -buradan bakabilirsiniz 1.2.3.- yazara övgüler yağdırmıştım. Takiii son kitapta(Son İsyan) beni çileden çıkartana kadar. Eminim son kitabı kimse sevmemiştir. Çünkü sevilecek gibi değildi. Hatta bir ara bunu bu yazar mı yazmışş peeeeeeh bile dediğim olmuştur. Düşündükçe yazarı parçalayasım falan geliyor.İlk iki kitabı ve karakterlerini çok sevdiğim için seri hala favorilerimde.


Bu yayınevinden okuduğunuz bir kitaptan bir söz yazın.


----------yazar burada 15 dk kitaplarının sayfalarını karıştırıyor ama istediği repliği hala bulamıyor-----------

"Korktun mu, melek?" -FISILTI 

(Biyoloji dersi, nabız ölçme sahnesi.)
Patch elimi tuttu. Kolumdan yukarı sıcaklık yayıldı ve mideme bir yumruk olup oturdu.
"Öznenin nabzı, temas anında hızlandı," dedi.
"Bunu yazma," dedim. -FISILTI

"Neden her zaman ayrılıklar elveda gibi hissedilir?" -SERSERİ

"Yapayalnızdım ve yalnız olmaktan kötü olan tek şey, herkesin senin ne kadar yalnız olduğunu biliyor olmasıydı". -MUHTEŞEM YARATIKLAR

Yazarın başka okuduğunuz ve önerdiğiniz bir kitabı var mı? Varsa adı ne?


Yeni kitap çıkaracak diye biliyorum ama şuan dilimize sadece bu serisi çevrildi. (James Dahsner'ın)

Yayınevinden kitap çıkartsanız ve tutmazsa ne hissedersiniz?


Tabi ki ilk başlarda çok kötü hissederdim ama daha iyisini yapmak için elimden geleni ardına koymazdım. (Uyumadığım zamanlarda :D)

Bu yayınevinden almak istediğiniz iki kitap hangisi?


Başta belirtmiş olduğum gibi bu yayınevinin tüm kitapları neredeyse alışveriş listemde o yüzden en çok almak istediklerimi yazıyorum. 

Kızıl Yükseliş
Mucize
Eleanor ve Park
Erebos
Ölüm Oyunu
Kızıl Kraliçe

Mimlemek istediğim o kadar çok blog var ki. O yüzden beni takip eden herkesi itinayla bu mime mimliyorum! ^.^

2 yorum:

  1. Kızıl Kraliçe kitabını çok kez gördüm benim de almayi düşündüğüm kitaplar arasında. Fısıltı inanilmsz iyi bir kitap. Repliklerini okumayali uzun bir zaman olmuş^^ Pegasus yayınları gerçekten de pahalı ama en güzel kitaplarda onda ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patch i çok özledim bir ara re-read yapacağım :D Şu sıralar Yabancı Yayınları hafiften tahtını sarsıyor gibi hem fiyatları uygun hem kaliteli basımları var :D

      Sil