15 Nisan 2017 Cumartesi

KPOP Star 6: The Last Chance I Değerlendirme

İlk defa böyle farklı bir yazıyla karşınızdayım. Daha önce herhangi bir kore yarışması hakkında yorum yazmamıştım benim için bir ilk olacak bu. Uzun zamandır severek takip ettiğim bir yarışma olan KPOP Star yarışmasından bahsetmek istiyorum. Bilmeyenler için yarışma şöyle : 3 tane jüri üyesi var bunlar JYP, YG, ANTENNA(Şarkı, eğlence şirketleri) Her şarkı yarışmasında olduğu gibi bu juriler en iyi sesi seçiyorlar. Normal ses yarışması işte :D Ben Kpop Star ın önceki sezonlarını izlememiştim ve bu 6.sezon da son sezonu zaten. Bu yüzden yarışmacılar arasında bazı şirketlerde staj gören stajyer seslerde vardı. Hatta daha önce çıkış yapmış olan şarkıcılar bile vardı. Yani oldukça harika ses olduğundan emin olabilirsiniz. Hatta yarışmasının ilk bölümünü izlediğimde resmen çıkan her yarışmacının sesini çok beğenmiştim ve onları seçeceklerini düşünmeme rağmen çoğu elenmişti. Yani aralarında sesi kötü olan tek bir yarışmacı bile yoktu. 

İlk olarak yarışma başladığı andan itibaren favorim olan sesleri paylaşmak istiyorum:


Lee Soo-min (stajyer) (Daha önce Produce 101 yarışmasına katılmış.) Yarışma başladığından beri favorimdir Soo-min. Kesinlikle çıkış yapmasını beklediğim seslerden. Finale kadar gitti tabii ki. Top 4 de elendi. 

Jeon Min-joo (stajyer) ( Daha önce Kpop Star 2 ye de katılmış. Orada kaçıncı olduğunu bilmiyorum 
açıkcası. Ama daha sonradan THE ARK adlı bir grup ile çıkış yapmış. Grup yarışmaya katılmadan birkaç ay önce dağılmış ve Min Joo yarışmaya tekrar katılmaya karar vermiş.)
O kadar çok sevdim ki Min-joo yu her performansında resmen parlayan bir yıldız gibiydi. Yıldız olmak kanında var bence. Top 4 de elendi. Daha fazlasını hak ediyordu.

Kim So-hee (stajyer) Kendisi JYP nin yarışma başladığı andan itibaren gözünden düşürmediği yarışmacı olur. Bu kız çıkınca yüzüne bir gülümseme yayılıyordu resmen adamın :D Kızın ses tonu çok güzel değil mi? Hem farklı bir tınısı var hem harika dans ediyor hemde çok güzel. Hepsi bir arada tabi JYP yi anlamak mümkün :D En güzel seslendirdiği diğer sevdiğim şarkılar ; Dear no one, Loving You(harika söyledi) 



Shannon ( Daha önce çıkış yapmış bir şarkıcı) Sesinin mükemmel oluşundan kimsenin bir kuşkusu yok bence. Yarışmacıların en çok korktuğu isim Shannon du yarışma boyunca. Hem zaten daha önceden sevenleri vardı hemde dediğim gibi sesi gerçekten çok iyiydi. Man in the Mirror şarkısı seslendirdiği şarkılardan en sevdiklerimden birisi. Ama bence şarkı seçimleri bence çok kötüydü.  Top 4 de elendi.

Kreisha Tiu (stajyer) Şöyle söyleyeyim Kreisha nın yarışmaya başladığı ilk zamanlarda sesini çok sevdiğim söylenemezdi. Ama yarışma ilerledikçe ve sesine uygun şarkılar seçtikçe sesinin ne kadar iyi olduğunu gördüm. Ve fazlasıyla sempatik bir kız.

Kim Hye-rim (stajyer) Sonradan favorim olan bir ses. Ve yarışmada hiçbir turda elenmeyen ve sürekli bir sonraki tura geçen tek yarışmacı.

Sonradan her turda bazılarından gruplar oluşturdular (kura ile seçtiler) Bu gruplar ve aralarında en sevdiğim şarkılarını paylaşacağım.

En sevdiğim ikili bir araya gelirde şarkı şahane olmaz mı? Dansları da ayrı bir güzeldi.

Minju hep starsın hep star! 



Efsane olmamış mı bu grup? Sesleri birbiriyle çok uyumlu ve kareografi şahane.

Veeee en sevdiğim üçlü bir arada. Çok mu çok güzelsiniz. Ama burada karşılaştıkları yukarıdaki gruba yenilmişlerdi ama elenenler arasından tekrar bir grubu seçmişlerdi ve ta daaa sonraki turdaydılar. ELENMEYECEKLERİNİ BİLİYORDUM :D

Bunu dinleyip dinleyip duruyorum. O kadar tatlı olmuşlar o kadar güzel dans edip söylemişler ki sevmemek mümkün değil.


Burada benim sesini gerçekten sevmediğim Go-Ara yüzünden bir uyumsuzluk olduğunu düşünüyorum seslerinde ama dans efsaneeee!

Bir grup olsalar ancak bu kadar güzel olabilirdi.

Crisha neden bu kadar tatlısın? Seslerinin uyumu şahane.


En sevdiğim şarkıyı söylediler daha ne olsun. Go-Ara olmasaymış daha iyi olurmuş(yalnız bu kıza olan nefretim nedir :D:d) 

Veeeeee finalde önceden elenenlerle bir grup yapıp şarkı söylettiler. En sevdiklerimin bir arada şarkı söylemesi beni çok mutlu etti.

Yarışma boyunca Shannon u hiç bir gruba sokmadılar hep tek başına şarkı söylettiler. Bunun onun için dezavantaj olduğunu düşünüyorum çünkü bu video da grupla söylediğinde o kadar iyi duruyor ki neden hep tek söylettiklerini anlamıyorum. 

Bildiğiniz tüm şarkıları paylaşmışım bunun dışanda bazı şarkılarını sevdiğim kişileri de paylaşacağım:

Bu kızın sesi o kadar doğal ki. Doğal ve fazlasıyla duygu yüklü. Bence sonradan sesine uymayan şarkılar seçtiği için elendi. Bu arada bu kızın ablası önceki sezonlardan birinde ilk 10 a kalmış. Yoo Ji-ni de ablası gibi top 10 da elendi. 


Ma Eun-jin bu şarkısıyla resmen ses getirdi. O kadar muhteşem söyledi ki. Herkes aşık oldu resmen. Ama şöyle bir şey var ki sadece bu şarkıyı çok güzel söyledi yani söylediği diğer şarkılarda sesinin çok iyi olduğunu düşünmüyorum(belki de şarkı seçimleri hatalıydı) Top 8 de elendi.

Merak eden illaki olmuştur birinci kim oldu diye. Burada onlardan hiç bahsetmedim. Çünkü favorilerim arasında açıkcası yoktular. Seviyor muydum peki? Evet ama bilmiyorum birinci olmalarını beklemiyordum. Birinci grup isimle Boyfriend olan bu iki minnoş çocuk oldu. 
İkinci ise Kwins (Kim So-hee, Kriesha Tiu, Kim Hye-rim) oldu. Kwins in birinci olmasını bekliyordum açıkcası ama olsun eminim bu yarışmadan sonra burada bahsettiğim çoğu kişi iyi yerlere gelirler.

BOL ŞARKILI BİR YAZI OLDU. UMARIM BEĞENİRSİNİZ. GERÇİ BU KADAR UZUN BİR YAZIYI OKUYAN OLUR MU BİLMİYORUM. AMA BEN AÇIP AÇIP BURADAKİ TÜM ŞARKILARI SÜREKLİ DİNLEMEYE DEVAM EDECEĞİM :)

2 yorum:

  1. Hic erkek yarismaci yok muydu😕😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 tane falan vardı sanırım ona bizde dikkat ettik izlerken kardeşimle :D

      Sil