15 Temmuz 2017 Cumartesi

Killer Toon (Öldüren Çizimler) I Kore Film Yorumu


Filmin Adı: Killer Toon (Öldüren Çizimler), Deo web-toon: Ye-go sal-in
Tür: Suç | Korku | Gerilim
Yönetmen: Yong-gyun Kim
Senaryo: Sang-hak Lee 
Yapım: 2013 -South Korea
Oyuncular:
Si-young Lee
Ki-joon Uhm
Hyeon-wu Kim
Ga-Yeong Moon
Hae-hyo Kwon
Bo-yeong Kim
Yun-hong Oh 
KONUSU:
Dedektif Lee Ki-Cheol (Uhm Ki-Joon), webtoon yazarı Ji-Yoon'un (Lee Si-Young) etrafında gerçekleşen bir dizi cinayeti araştırmaktadır.
YORUMUM:


 Bu aralar yorumlarımdan da farkettiğiniz üzere kore filmlerine sarmış durumdayım. Daha önce ki yazılarımda(çoğunda hemde) dizilerini filmlerinden daha çok sevdiğimi söylemiştim ama bu film bir istisna. Çünkü filmi çok sevdim.Korelilerin böyle sağ gösterip soldan vuran film-dizilerini gerçekten çok beğeniyorum. Bu filmde öyle bir filmdi.

Diziye ilk olarak bir cinayet ile başlıyoruz. Ama cinayetin oluş şekli biraz farklı çünkü ölecek olan kişinin önceden hayatı webtoon olarak çiziliyor. En sonunda ölümü nasıl webtoona çizildiyse o şekilde ölüyorlar. Ve bu sahneleri o kadar güzel yansıtmışlardı ki filmin içindeki kişiler nasıl geriliyorsa sizde o kadar korkup geriliyorsunuz.



Oyunculuklar çok iyiydi zaten. Başroldeki kadının oyunculuğunu ayrı bir beğendim. Kadın Playful Kiss ve Boys Overs Flowers dizilerinde başrolde oynamış.  Yeni yayınlanan bir dizi olan Lookout dizisinde de şuanda başrol oynuyormuş.



Korku sahnelerinin çekim açıları, senaryonun gidişatı, gerilimi, hayaletlerin makyajları(her şey oldukça gerçekçiydi) hepsi harikaydı. Bu arada webtoon çizimlerine bayıldığımı söylemeliyim. En son webtoon karışımlı olan W dizisinden sonra iyi geldi böyle çizimli bir film izlemek.

Filme başladığım andan itibaren kafamı bile oynatmadan izlediğim bir film oldu. Hayaletler, gizem, korku, polisler, cinayetler ne ararsanız var. Kesinlikle izlemenizi önereceğim bir filmdi.



8 yorum:

  1. O zaman hemen ekledim listeme, yakında izlenecek *-*

    YanıtlaSil
  2. Film ilgimi çekti. W'yu da severek izlemiştim zaten :))
    Yalnız oyuncularda bir karışıklık var sanırım. BOF ve Playfull Kissteki başrol kızlar farklıydı. Ayrıca BOF'taki Jan Di değil filmin başrolü :D Senin de dediğin gibi Lookout'un ana karakteriydi sadece. Ufak bir karışıklık olmuş sanırım ^__^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuan baktım ve harbiden yanlışmış hemen düzelttim çok teşekkürler :)
      Kesin izlemelisin ^.^

      Sil
  3. Bu kadın Bof ve Playful Kiss'te yan rollerde oynuyor. Bof başrolü Jan Di karakterini Go Hye Sun canlandırmıştı^^ Uzun süredir film izlemiyorum Kore filmlerini zaten çok izlemem ama bu filmi baya merak ettim sen yazınca :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet baktım ve hemen düzelttim sayenizde çok teşekkürler :D İzle de yorumunu yaz merak ediyorum :)

      Sil