17 Temmuz 2017 Pazartesi

The Assassination (Amsal) I Kore Film Yorumu


Filmin Adı: The Assassination -Amsal
Türü: Aksiyon, Dram, Tarih
Yönetmen: Choi Dong-Hun
Yapımı: 2015 - Güney Kore
Süre:140 dk
Oyuncular:
Jun Ji Hyun
Lee Jung Jae
Ha Jung Woo
Cho Jin Wong
Seung Woo 
Oh Dal Su
KONUSU:


Film 1900'lü yılların başlarında Kore - Japon işgali sırasında ülkelerini kurtarmak isteyen yoldaşların hikayesine dayanıyor.Yıl 1933 Shanghai, birinci sınıf keskin nişancı Ahn Ok Yun (Jun Ji Hyun) Japon ordusunun komutanına suikast düzenlemek için yoldaşlarıyla birlikte komut alırlar. Ama bu büyük plan Japonlar tarafından öğrenilir ve Ahn Ok Yun'u ve yoldaşlarını öldürmesi için bir casus aynı zamanda bir tetikçi olan Hawaii Pistol (Ha Jung Woo) tutulur.
YORUMUM:


Filmi izlediğim an bunu herkesle paylaşmalıyım diye düşündüm ve işte yine buradayım. 1 hafta içinde bu dördüncü yorumum yok mu alkış? :D Filme başlama sebebim  en en en sevdiğim koreli oyuncu olan Jun Ji Hyun elbette! Blogumu takip ediyorsanız onu ne kadar çok sevdiğimden haberiniz vardır. SEN HARİKA BİR DETAYSIN JUN JI HYUN! 


İzlediğim en güzel kore filmlerinden birisi oldu The Assassination. Filme ilk başladığınızda kafanız karışabilir ama 20 dakika sonra tamamiyle filmin içine giriyorsunuz. Çatışma ve suikast sahneleri çok iyi çekilmiş. Mekanlar, kıyafetler buram buram tarih kokuyor. Konusunda da bahsettiğim gibi ülkelerini kurtarmak isteyen yoldaşların hikayesi bu. Bağımsızlıklarının hikayesi. Yani bol dram ve aksiyonlu.


Jun Ji Hyun'u ilk kez böyle elinde silahla görmek biraz tuhaftı açıkçası çünkü onu hep romantik dizilerde izlemiştim. Ama bu rolü de ona ayrı bir hava katmıştı. Unnime her şey yakışır! Bazı karakterlerin tam olarak yansıtılabildiğini düşünmüyorum hatta gereksiz bulduğum birkaç karakter oldu ama kesinlikle izlemekten keyif aldığım bir yapım oldu. Sonunun daha farklı bitmesini isterdim :( (filmi izleyenler burada ne demek istediğimi anladı bence)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder